Wat heb je nodig als je je meubels gaat pimpen?

Als je al een tijdje in hetzelfde huis woont ga je langzaamaan gewend raken aan alles. De muren, de meubels, het mag allemaal wel iets anders. Die ene stoel leunt niet ver genoeg naar achter, bedenk je je elke zondag. En die tafel mag best iets groter, dan zou die niet constant vol met troep staan. Of misschien wil je de eettafel wel iets hoger hebben, omdat de kinderen zodanig zijn gegroeid dat de knieën er niet meer onder passen. Dan kan je naar een willekeurige meubelzaak rijden om nieuwe meubels te kopen, maar je kan ook zelf het heft in handen nemen. Pimp je eigen meubels! Maar wat heb je daar voor nodig?

Idee

Allereerst zal je voor jezelf goed uit moeten stippelen wat je precies wil met je meubels. Waarom is het niet meer zo goed als toen je het kocht? Is er sprake van slijtage, of zijn je verwachtingen gewoon veranderd door de jaren heen? Bedenk vervolgens wat je eraan gaat doen om deze problemen te verhelpen en schrijf/teken dit op papier. Gedurende het proces kan je dit papier als leidraad gebruiken, en als motivatie!

Gereedschap

Behalve een fantastisch idee heb je ook goed elektrisch gereedschap nodig om de meubel van je dromen te realiseren. Let op dat je het juiste gereedschap gebruikt en schaf waar nodig gloednieuw gereedschap aan. Het kan namelijk zo zijn dat het zo oud is dat het ervoor zorgt dat je alles een beetje afraffelt. Dan heb je uiteindelijk nog steeds niks om trots op te zijn. Je wil natuurlijk niet dat je prachtige gepimpte meubel binnen een paar maanden van ellende uit elkaar valt. Voor goed gereedschap raden we je aan om het internet af te speuren en alles met elkaar te vergelijken. Vraag ook specialisten naar wat zij van je plan vinden en wat ze je aanraden.