Licht op de vloer

Je ziet ze de laatste tijd steeds meer: vloerlampen. Van die mooie, ronde bollen licht waar je vaak ook nog op kunt zitten. Bedenk je eens wat voor een voordeel je daar uit kunt halen. Vloerlampen geven niet alleen licht op de meer ongebruikelijke plaatsen, ze kunnen ook nog eens dienen als zitplaats. Dubbel vernuft, zou je niet zeggen? Daarnaast brengen dergelijke lampen licht waar je maar wilt, zoals in de kleinere hoeken waar een wandlamp of stalamp niet bij kan komen. Lampen zijn er in alle soorten en maten, maar dit is er eentje die specifiek licht geeft en daarnaast ook nog eens een opvallend voorkomen heeft.

Licht van buiten

Een andere lichtbron die je zou kunnen plaatsen zijn lantaarnpalen. Deze zijn ideaal voor in je tuin, of wanneer je een mooi pad hebt dat naar je voordeur leidt. Bij lantaarnpalen denken veel mensen echter aan die lompe, industriële palen die je buiten langs de weg ziet staan. Echter, je kunt ook lantaarnpalen in allerlei sierlijke vormen aanschaffen. Bijvoorbeeld eentje die geheel in klassiek gietijzer is gemaakt. Zo eentje die lijkt alsof er nog een kaarsje in hoort te zitten. Lantaarnpalen kunnen op zo’n manier een sierlijke en mooie uitstraling aan je voor- of achtertuin geven.

Het belang van de lamp

Verlichting is belangrijk, dat weet iedereen. Daarom doe je er goed aan bij het verlichten van je huis alle mogelijkheden te verkennen. Je weet maar nooit welke lamp het beste bij jou thuis past. Welke hoeken je wilt uitlichten, welke lampen dit het beste voor je kunnen doen. Bij elke degelijke bouwmarkt kun je alle opties wel verkennen en proberen. Zo kun je een duidelijke keuze maken, eentje die niet alleen past bij je huis maar ook nog eens de juiste hoeveelheid licht biedt. Blijf niet dwalen in het donker, maar verlicht jezelf een beetje.