Fietsenstalling pimpen met fietsenrek

Fietsenstalling pimpen met fietsenrek

Na mijn verhuizing heb ik een fietsenstalling. Vanwege achterstallig onderhoud ziet deze stalling er vervallen uit. Daarom heb ik de handen uit de mouwen gestoken en ga ik deze helemaal opknappen. De fietsenkelder wordt onder meer voorzien van andere verlichting, een verfbeurt en een laadpunt voor mijn elektrische fiets.

Naast deze voornemens om de stalling te pimpen ga ik ook op zoek naar een handig fietsrekje speciaal ontworpen voor thuisgebruik. Op deze manier kan ik mijn fiets netjes in de stalling parkeren. Aangezien mijn fiets geen gebruik maakt van een standaard ben ik genoodzaakt hier gebruik van te maken. Na een online speurtocht merk ik enkele en dubbele fietsrekken op, allemaal voor privé gebruik.

Geen fietsen meer rondslingeren op de grond dankzij fietsenrek

Vroeger hekelde ik nog aan fietsen die op de grond lagen in de garage. Met de laatste voorziening is dit dus verleden tijd en zorgt het voor extra ruimte in de schuur. Aangezien ik sinds kort een nieuwe racefiets heb gekocht ben ik er erg zuinig op. Ik dan ook zo veel mogelijk voorkomen dat mijn nieuwe aanwinst beschadigd raakt. Ik kwam er trouwens achter dat het model niet alleen aan de vloer gemonteerd kan worden, maar ook aan de muur. Met het materiaal dat bij het model wordt geleverd kan je het rek eenvoudig monteren.

Toen ik het fietsenrek gemonteerd had, kreeg ik de smaak te pakken en ben ik gelijk gestart met het pimpen van mijn fiets, met onder meer een mand en slot. Naast het zelf aanschaffen van een rek voor je fietsen, kun je er een ook aanvragen voor jouw woonwijk, bijvoorbeeld in de gemeente Utrecht.

Picture6

Fietsmand uniek gemaakt met doek en bloemen

Ik ben helemaal weg van alles wat met vintage en retro te maken heeft. Het was dan ook lastig om een geschikte mand te vinden. Mijn zoektocht leidde tot een webwinkel waar ze een fietsmand verkopen. Ik kan het echter niet laten om deze mand om te vormen naar mijn smaak. Na urenlang creatief bezig geweest te zijn heb ik deze mand omgetoverd tot een pareltje. Nu kan ik weer in stijl kunt gaan fietsen.

Fietsslot gepimpt met een fleurige huls

Afgelopen weekend kon ik het niet laten om de huls van mijn fietsslot te vervangen. Vervangen is wellicht niet het juiste woord. Er was niet veel meer over van de oude huls. Op Internet las ik een do it yourself blog artikel over het maken van een nieuwe hoes van een soort zeil. Ik heb expres een zeil uitgekozen met een pimpy patroon, zodat ik mijn fiets gemakkelijk terug kan vinden. Mijn slot valt op deze manier niet alleen veel sneller op in de fietsenstalling, ik ben sindsdien ook steeds meer geneigd meer geneigd om het slot te gebruiken. Vaak sloot ik mijn fiets gemakshalve alleen af met het vaste slot op mijn fiets, nu sluit ik mijn fiets dubbel af. Zo verlaag je in ieder geval de kans dat de fiets gestolen wordt. Lees dus eens op Internet het do it yourself artikel nog eens na. De DIY is gemakkelijk te volgen en bestaat slechts uit een paar stappen.
Neem het pimpen van je fiets nog een stap verder en kijk eens naar berichten zoals bloemen, fleurige fietstassen, zadelhoesjes, fietskussens, voordragers of kinderzitjes. Nu de donkere dagen zich aandragen is het ook aan te raden om naar fietsverlichting te kijken.