Creëer een romantische zithoek bij het raam

Wat is er nu lekkerder om in de winter met een warme kop chocolademelk en een lekker dekentje een spannend boek te lezen? Een van de meest romantische zithoekjes in huis is volgens ons een zithoek in de vensterbank. Lekker warm en af en toe naar buiten staren en heerlijk wegdromen. Maar hoe creëer je nu zo een zithoek bij het raam? Laat je inspireren door de ideeën hieronder.

Een warme zithoek in je vensterbank

Niet ieder huis is gezegend met een diepe vensterbank waar je heerlijk in kunt zitten. Maar heb je een handige partner of hou je zelf van klussen? Dan kun je heel eenvoudig een eigen zithoekje in je vensterbank maken. En het leuke is: dit is gemakkelijker dan je denkt. Tegelijkertijd is het een mooi moment om even te checken of de radiator eigenlijk nog wel in orde is en genoeg warmte afgeeft. Is dit niet het geval en merk je dat de warmteafgifte beperkt is? Dan is het tijd voor een nieuwe radiator.

Maak je eigen radiatorombouw

Is dit gefikst? Dan kun je echt aan de slag met het maken van een ombouw om de radiator. Hout is een uitstekend materiaal om hiervoor te gebruiken. Kies bijvoorbeeld steigerhout voor een landelijke of stoere uitstraling en ga voor gladde planken als je van romantisch houdt. Het meten en inkorten van de planken is een precies werkje. Zorg dat dit goed gebeurt, het is zonde als de ombouw net niet past. En denk er natuurlijk wel aan dat je tussen de planken voldoende ruimte open laat zodat de warmte van de radiator nog weg kan en je huis kan verwarmen.

Jouw eigen plekje

Zo de ombouw is klaar, maar het ziet er zo nog wel een beetje saai uit. Fleur de zithoek daarom op met een aantal leuke kussens en natuurlijk een heerlijk warm dekentje. Zet wat accessoires, zoals een vaas met bloemen, erbij en hang een lampje aan de muur. Zo creëer je in een handomdraai een heerlijke plek waar je niet meer weg bent te slaan.

Maak het af met duurzame kozijnen

Met de radiator onder je bankje zit je natuurlijk lekker warm, behalve als je kozijnen te oud zijn. Oude kozijnen zijn namelijk niet goed geïsoleerd waardoor de warmte snel verdwijnt en je al snel last krijgt van tocht. Niet goed voor jou en al helemaal niet voor het milieu. Nieuwe kozijnen zijn dan een goede investering. Zo zorgen kunststof kozijnen voor een goede isolatie en houden ze de warmte binnen. Kies kozijnen die perfect passen bij de stijl van je zithoek en de rest van je inrichting. Hang vervolgens kleine lichtjes of subtiele slingers rondom het raam en je eigen speciale zithoek is helemaal af. Dat wordt genieten!