Badkamer trends

Badkamer trends

Het is nu anno 2019 en het is weer tijd om de nieuwste badkamertrends te bespreken. Ook nu zijn er weer trends gespot die volgend jaar helemaal hot zijn op het gebied van je badkamer. In dit artikel zullen we er een paar bespreken. Uiteraard is er online of in de nieuwste magazines ook genoeg informatie te vinden.

Hout voor een spa sfeer

Het materiaal hout is al eens eerder de revue gepasseerd. Dit keer wordt het nog verder uitgebreid. Een tijdje terug was het hebben van accessoires al genoeg om een natuurlijke sfeer te krijgen in je badkamer. Nu gaan we een stapje verder om een heuse spa sfeer te creëren. Als we aan een spa of sauna denken dan zien we direct de houten banken waar we op zitten voor ons. Door een houten badmeubel of een douche met een houten ondergrond te gebruiken voel je je helemaal zen.

Badkamer met marmer

Waar hout zorgt voor warmte kan je marmer gebruiken voor een klassiek en moderne badkamer tegelijk. Het is tijdloos en vrijwel iedereen vindt het mooi. Mocht je binnenkort je huis gaan verkopen kan dit een goede keuze zijn. Daarnaast is het goed te combineren met andere interieurstijlen. Hout en marmer zijn beide natuurproducten en daarvan gaan we alleen maar meer terugzien in de badkamer. Natuurlijke stenen maken een opmars.

Designradiatoren die mogen opvallen

Ik weet nog goed de tijd waar radiatoren er oud uitzagen ook al waren ze nieuw. Simpele kleuren om ze zo min mogelijk te doen laten opvallen. Dat is verleden tijd want er komen steeds mooiere designradiatoren op de markt. Dit is niet enkel een trend voor in de badkamer maar voor het gehele huis. Er zijn ook designradiatoren op de markt die functioneren als een handdoekradiator. Een radiator is niet langer iets wat verstopt moet worden.

Kleuren combinaties

Kleuren blijven belangrijk in de badkamer om een goede sfeer neer te zetten. We hadden het al eerder over zwart maar het blijft een populaire kleur. Tegenwoordig kan je verder gaan dan alleen tegels want de kleur zwart kan je nu ook terugvinden in kranen, badkamermeubels en zelf in een douchewand. Zo kan je je badkamer compleet maken. Zwart zorgt voor een luxe en tijdloze sfeer in de badkamer.

Wil je wat meer rust in de badkamer ga dan voor kleuren zoals blauw, beige en wit. Licht blauw oogt rustig en fris. Je voelt je fris na een douche en de kleur blauw kan dat gevoel versterken. Beige is een natuurlijke kleur wat goed te combineren valt met andere natuurlijke trends zoals hout of marmer.

Uiteraard kan je ook gaan voor echte statement kleuren. Wil je opvallen ga dan voor gedurfde kleuren. Een trend is het misschien niet maar je ziet het steeds vaker. Wellicht zien we dit terug in onze volgende update.