Badkamer trends

Ook nu zijn er weer trends gespot die volgend jaar helemaal hot zijn op het gebied van je badkamer. In dit artikel zullen we er een paar bespreken. Uiteraard is er online of in de nieuwste magazines ook genoeg informatie te vinden.

Hout

Het klinkt voor sommige misschien wat zweverig, maar het idee van hout in de badkamer is dat er meer verbondenheid is met de natuur. Door met bloten voeten op het hout te staan maak je deze connectie. Daarnaast straalt de kleur hout ook warmte af. Het is natuurlijk helemaal niet nodig om gelijk een hele houten vloer of wastafel aan te schaffen. Ook met accessoires kan de invloed van hout terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een houten bakje voor je tandenborstel. Of een vaas met houten decoratieve takken. Mocht je het wel groots willen aanpakken is het belangrijk om voor rotvrij hout te kiezen. Een badkamer is natuurlijk vochtig en warmt op en koelt weer af. Normaal hout zou het niet niet lang volhouden zonder stuk te gaan. Zie je een mooi meubel dat niet rotbestendig is? Dan is er de optie deze te vernissen.

Technologie

We leven in de 21e eeuw en dat is steeds meer te merken. Je badkamer meenemen in de tijd van nu? Plaats dan een tv bij het bad of zorg voor een muziekinstallatie. Ook is het tegenwoordig mogelijk om je douche via een touchscreen in te stellen. Zo bepaal je precies hoe warm het water moet zijn en op welke stand het water sproeit.

Tegels

Je badkamer stijlen heeft eindeloos veel mogelijkheden. Alleen al voor de muren kan je losgaan door verschillende soorten tegels te gebruiken. In 2015 is zwart een van de trends die terugkomt. Door je badkamer met zwart te voorzien, krijgt deze gelijk een luxe uitstraling. Als je er dan witte meubels in plaatst, zullen ze er gelijk extra uitspringen. Maar in plaats van een egale kleur te kiezen, komen in 2015 de patronen en motieven ook weer helemaal terug. Denk bijvoorbeeld aan 3d tegels! In deze tijd zijn er zoveel mogelijkheden om de badkamer een totaal eigen stijl te geven en het een van de mooiste plekken van het huis te maken.

Aanpassingen

Ben je wat slechter ter been en heb je hulp nodig in de badkamer? Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Het design hoeft hier niet aan te lijden. Tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven die met mooie thuishulp apparatuur komen die prima bij de badkamer passen. Dat instapbad kan dus gewoon deel uitmaken van het geheel. Zorg voor genoeg accessoires en het zal niet eens extra opvallen!

Badkamer trends

Foto: Bill Schreiner