Badkamer trends

Kleur je interieur met pasteltinten

Bij een kleurig interieur denk je niet direct aan rust, maar met pasteltinten kun je juist rust creëren. Nee, pastelkleuren zijn niet alleen maar geschikt voor kinderkamers, het is al een tijdje dé trend op interieurgebied.

Wat zijn pasteltinten

Pasteltinten zijn eigenlijk alle kleur, maar dan heel zacht. Denk aan mingroen, lila, eigeel, poederblauw en zachtroze. Je kunt gerust pastelkleuren voor de wanden gebruiken en toch een heel rustig interieur behouden.

Hoe pastelkleuren gebruiken?

Je kunt ervoor kiezen om de muren te verven in een of meerdere pasteltinten, maar je kunt er ook voor kiezen om de meubels en/of accessoires in pastelkleuren te kopen. Het voordeel bij pastelkleuren is dat ze heel goed samengaan. Ook al ben je kleurenblind of heb je weinig gevoel voor wat vloekt en wat niet, hierbij kun je haast niet de mist ingaan. Weet je niet zeker of de kleurige pasteltinten wel passen bij je andere materialen, zoals hout, staal of steen? Wees dan maar niet bang, want het gaat juist heel goed samen met verschillende materialen en diepere kleuren.

Tips

Heb jij er geen problemen mee om een muur in een kleur te verven, kies dan een kleur uit die je mooi vindt en zoek er de pasteltint van. Hou je bijvoorbeeld van roze, kies dan één van de lichtere tinten roze. Je zult ervan staan te kijken hoe weinig mensen opmerken dat je gewoon een roze muur in de woonkamer hebt. Je kunt daar gerust je oude kast in het mintgroen tegenaan zetten. Zet hier poederblauwe fotolijstjes en zachtgele kandelaars op en een leuke lila poef naast en je bent helemaal klaar voor de lente. Ben jij niet zo’n dare devil of ben je bang dat je spijt krijgt, verf je muren dan niet en koop ook geen grote meubels in pastelkleuren. Ga aan de slag met accessoires, want die kun je makkelijk weer vervangen. Koop luxe sierkussens, een leuke poef, vaasjes, kandelaars enzovoort in verschillende pastelkleuren. Eén of twee vloerkleden op elkaar in verschillende pasteltinten is ook helemaal 2018. Combineer er op los!