industriele_lampen

Wat zijn de nieuwe trends voor verlichting?

De zomer staat voor de deur en dat is altijd een goed moment om te kijken met welke trends op het gebied van verlichting we rekening moeten houden.

De industriële lamp

Ze doen het al een tijdje goed…industriële lampen (of zogenoemde draadlampen) is helemaal hip om in huis te hebben. Van deze trend hoeven we in 2016 nog geen afscheid te nemen. ‘Breng de industriële stijl in huis’ zo luidt het devies. De lampen passen uitstekend in interieurs met een landelijke of modern industriële stijl. Vroeger werden industriële lampen vooral grote werkplaatsen van licht te voorzien of als fabriekslampen in pakhuizen. De lampen zorgen voor een zeer opvallende lichtbron: Tip: hang meerdere fabriekslampen naast elkaar in uw huis. U zult zien hoe mooi het effect is in uw huiskamer.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen voor lampen, waaronder vooral hout, krijgt steeds meer populariteit. Het zorgt voor een rustige sfeer in uw huis. Hout maakt echt een opmars. Je ziet dat steeds meer materialen van lampen uit hout kunnenn bestaan: van een lampenpoot tot een lampenkap. Innovatieve ontwerpen, klassieke vormen zorgen voor fantastische resultaten.

Gebruik van led verlichting

De ontwikkeling van led verlichting staat niet stil en zet zich ook in 2016 als trend voort. Doordat led verlichting -naast duurzaamheid en kostenbesparing- een steeds betere kwaliteit krijgt, kiezen steeds vaker mensen voor led. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oled kunnen nog meer leuke designtoepassingen bedacht worden. Daarnaast wordt led spots, led strips -noem maar op- tegenwoordig zo ontwikkeld zonder in te boeten op warmte, sfeer en kleur.

Gelaagde ontwerpen

Lampen met meerdere laagjes in het design lijken steeds meer de wereld van huisverlichting te veroveren. In steeds meer huiskamers zijn ze te zien: creaties met laagjes variërend van over elkaar gespannen touw, metaal, veertjes op plastic. Wanneer u zo’n lamp koopt dan is de kans wel groot dat u ‘m zelf in elkaar moet zetten. Hou er verder rekening mee dat de verschillend laagjes boven elkaar voor schaduw kan zorgen. Tegerlijkertijd kan dit een heel fraai en mooi effect veroorzaken.

Verlichting in combinatie met interieur

Goede verlichting kan ook heel belangrijk zijn in combinatie met de inrichting van jouw huis of kantoor. Wanneer je op kantoor bijvoorbeeld mooie dossierkasten in de kleur wit hebt staan dan kan het juist weer een mooie combinatie zijn om een wat doffer licht te gebruiken in de ruimte. Steriele sobere meubels (soms zie je dat op kantoor) is juist heel erg leuk om af te wisselen met aparte lampen zoals hierboven omschreven.