Onderhoud aan uw laminaatvloer

Heeft u een laminaatvloer? Dan is het belangrijk om te weten hoe u deze vloer goed schoon houdt. Wanneer u de vloer regelmatig goed schoon maakt, dan heeft u minder kans op allerlei beschadigingen zoals krassen.

Er zijn diverse flessen laminaatreinigers op de markt. Let wel op met deze producten, de middelen hebben namelijk echter vaak de eigenschap om de vloerdelen op lange termijn aan te tasten. Dat is uiteraard niet wat u wilt. Ze laten vaak ook een vettige laag achter of de toplaag van het laminaat raakt beschadigd. Er zijn veel alternatieve middelen op de markt. Kijk goed naar deze middelen. Ze zijn vaak goedkoper, effectiever en ook nog beter voor het milieu. En dat laatst is heel belangrijk, het is belangrijk om goed aan het milieu te denken!

Tips voor onderhoud vloer

We geven hier graag een aantal tips voor het onderhoud aan uw vloer. Voor wanneer u een tijdje geleden een all in laminaatvloer hebt gekocht. Dit doen we graag, omdat we het belangrijk vinden dat u een zo optimale vloer hebt. We willen graag heel aardig voor u zijn. Heel heel aardig. Zo aardig, dat u uiteindelijk zegt ‘wat aardig dat ik met alle tips mijn vloer goed heb kunnen onderhouden.’

Voordat u uw vloer gaat onderhouden moet u er eerst goed voor zorgen dat de vloer een goede stofzuigbeurt heeft gekregen. HIerdoor verwijdert u achtergebleven vuil en resten. Maak daarna een sopje met warm water en een beetje schoonmaakazijn of afwasmiddel. Daarna kunt u de doek goed uitwringen. Zorg er namelijk voor dat uw vloer niet te nat wordt want anders kan het water tussen de vloerdelen kruipen en het gaat daardoor tussen de vezels zitten. Het gevolg hiervan is dat het uitzet en er bobbels in de vloer kunnen komen.
Gebruik alleen lauwwarm of warm water. Niet te heet water, dit kan voor beschadigingen zorgen. Zeep kunt u gebruiken, maar het is goed om ook dit te doseren. Te veel zeep resulteert in vlekken.

We weten nog een leuke truc om uw vloer schoon te maken: het toevoegen van een gesneden ui aan het water is een oude truc om een streeploze vloer te krijgen. Is dat niet een leuke truc? Ja he? Meteen doen. En vertel u buurman of buurvrouw van deze truc. U zult vast en zeker heel populair in de straat worden. Goh.
Om meer glans te krijgen kunt u een klein scheutje glansspoelmiddel van de vaatwasser aan uw sopje toevoegen.

Succes met het onderhouden van uw vloer!