Interieur pimpen

Interieur pimpen

Waar moet je aan denken als het om het pimpen van jouw interieur gaat? In dit geval gaat het interieur pimpen uit van het vervangen van handgrepen en deurknoppen.

Hoe blij je ook bent met je interieur: iedereen wil wel eens iets nieuws. En je kunt je interieur een heel nieuwe look te geven zónder meteen bakken met geld uit te geven. Details, zoals deurknoppen en handgrepen van kastjes, hebben meer invloed op de uitstraling van je interieur dan je wellicht beseft. Bovendien kun je nieuwe deurknoppen en handgrepen vaak goedkoop op de kop tikken en ze zijn makkelijk te vervangen. Kortom: de ideale manier om je interieur in een handomdraai te pimpen! Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je de deurknoppen en handgrepen gaat vervangen:

Interieur pimpen: Handgrepen vervangen

Een eenvoudig kastje kun je pimpen tot een heuse blikvanger door alleen al de handgrepen te vervangen. Handgrepen in een strak en modern design of juist romantische brocante handgrepen: Als je even rondneust op internet vind je ongewtijfeld iets voor jouw interieur.
Wel zul je er rekening mee moeten houden dat de oude handgrepen vaak gaten of een afdruk hebben nagelaten in het materiaal. Dat zal vooral het geval zijn bij houten meubels.
Het kan dus zo zijn, dat je je kastje zult moeten bewerken als je het wilt pimpen met nieuwe handgrepen. Je moet misschien wat gaten opvullen of (delen van) het kastje opnieuw moeten verven. Daarover kun je meer lezen in ‘Meubels verven Stap voor stap’.

Interieur pimpen: Deurknoppen vervangen

Net als wanneer je je kastjes gaat pimpen, zul je ook bij deuren er rekening mee moeten houden dat er na het verwijderen van de oude deurknoppen, sporen achter zijn gebleven. Een deur schilder je echter niet zo makkelijk over als een kastje. Waarschijnlijk heb je meerdere deuren in je interieur en als je die allemaal hetzelfde wilt houden, haal je jezelf flink wat werk op de hals.
Dit kun je voorkomen door er van te voren rekening mee te houden. Zoek dus naar nieuwe deurknoppen die even groot of groter zijn dan de deurknoppen die je wilt vervangen.

Foto: darkday.