Je kleine badkamer goed kunnen benutten

De meeste mensen hebben in hun huis niet zo’n grote badkamer. Het is maar de vraag hoe je deze zo efficiënt mogelijk in kunt richten. Hier kunnen we je een aantal adviezen in geven. Sowieso zijn er meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting die je gaat gebruiken. Je kunt namelijk lichte tinten gebruiken om je badkamer optisch groter te laten lijken. Dit is een makkelijke tip die niet veel geld hoeft te kosten. De lichte kleuren kun je eigenlijk overal wel naar voren te laten komen. Denk hierbij aan het aanschaffen van een lichte houten vloer of vloerbedekking. Het is in ieder geval niet aan te raden veel verschillende kleuren te gebruiken want dan wordt je badkamerruimte voor je gevoel onoverzichtelijk en lijkt deze kleiner.
Ook met je meubilair kun je aan de slag gaan. Zo is het logisch dat kleinere meubelen beter in een ruimte passen die niet zo groot is. Verder kun je in de douchecabine het beste glas plaatsen want dan krijg je ook het gevoel dat de ruimte groter wordt. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe badkamerproducten kun je een bezoek brengen aan de website van Fonteynspa’s. Zo kun je hier een Bubbelbad of een Hot tub aanschaffen. Nu gaan we nog even verder met de tips om je badkamer groter te laten lijken.


Hier komt tevens bij kijken dat je de badkamer tegels het beste in dezelfde kleur kunt behouden. Ook is het beter als je de tegels groot houdt, want hoe groter deze zijn hoe minder de oppervlakte doorbroken wordt en hierdoor lijkt de ruimte groter. Verder kunnen spiegels ervoor zorgen dat je badkamer groter lijkt. Wanneer je een spiegel aanschaft die van de grond naar het plafond reikt creëer je extra hoogte. Bovendien geldt; hoe groter de spiegel, des te groter zal het ruimtelijk effect zijn. Je kunt er ook voor kiezen zwevende badkamermeubels aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld een hangend toilet of een zwevende wasbak laten installeren.
Uiteraard is het ook aan te raden je badkamer een rustige uitstraling te geven. Zorg bijvoorbeeld niet voor rondslingerende spullen en berg je handdoeken en washandjes op in een opbergruimte.