Van een koude kermis thuiskomen

Van een koude kermis thuiskomen

Van een koude kermis thuiskomen is helemaal niet leuk wanneer je een CV ketel koopt. Je denkt er misschien niet aan, maar het kopen van een CV ketel doe je tegenwoordig gewoon online!

Een CV ketel kopen is niet iets wat je iedere dag doet en zo even snel online via een webshop bestelt en de volgende dag al in huis hebt. Vaak zie je dat de aanschaf van een CV ketel wordt uitgesteld en uitgesteld totdat er op een gegeven moment geen warm water meer is. Heel verontwaardigd je energieleverancier gaan bellen heeft dan geen zin aangezien zij niet verantwoordelijk zijn voor de staat van je ketel. We hebben het allemaal weleens meemaakt, er is plotseling geen warm water en je moet douchen onder koud water brrr. Dat noemen we nou nog eens van een koude kermis thuiskomen! Waarschijnlijk krijg je al rillingen bij het denken eraan. Ook als je geen CV ketel hebt, maar een Stoomketel, dan geldt natuurlijk hetzelfde.

Een koude douche

Genoodzaakt in de zomer een koude douche nemen valt nog te overzien, het is tenslotte toch al zo warm buiten en in je huis. Een lekkere koude douche kan de heel verfrissend werken, maar om nou een paar dagen lang een koude te nemen is natuurlijk ook niks. Wanneer in de winter je huis erg koud is en de kachel ook nog eens niet werkt, wees dan maar een vent en ga onder die koude douche staan. Of ‘s ochtends wanneer je opstaat en een koud gezicht en koude handen hebt en vervolgens moet je je gezicht wassen met ijskoud water, ook al niet zo een fijne gedachte.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, daar zullen jullie het vast wel met me eens zijn. Maar voorkomen betekent niet niks doen, je zult actie moeten ondernemen! Je hoeft je cv ketel echt niet iedere dag na te kijken of die tip-top in orde is, maar zo nu en dan er een kijkje naar laten nemen kan jou veel ellende besparen. Ik kan je aanraden om eens per drie maanden je ketel even na te kijken. Daarnaast doe je er goed aan om 1x per jaar je ketel te laten controleren door een erkende CV installateur.

Foto: Clearly Ambiguous.