Interieur stickers

Een muur vol lijsten

Heb jij een muur in huis die nog leeg is en waar je eigenlijk wel iets wilt ophangen, maar weet je niet precies wat? Soms is het erg lastig om te kiezen, omdat er zoveel leuke verschillende dingen zijn om op te hangen. Souvenirs, ansichtkaarten, posters, foto’s, schilderijen, etc. Maar waarom zou je kiezen?

Maak een persoonlijke collage

Met het maken van een collage, zorg je voor verschillende items die niet bij elkaar horen, maar toch weer wel. Door een bepaalde stijl door te voeren, worden losse onderdelen toch een geheel. Je kunt dit doen met foto’s of kunstwerken die je mooi vindt, maar je kunt ook een thema gebruiken als onderwerp. Een onderwerp kan bijvoorbeeld vakanties zijn. Hierbij kun je foto’s ophangen, maar ook ansichtkaarten of misschien wel kleine dingen inlijsten zoals een kaartje van een voorstelling die je daar hebt gezien, een vliegtuigticket of een bloemetje die daar veel voorkwam. Maar ook ander souvenirs kan je ophangen zoals schaaltjes of een klokje uit de regio. Zo heb je altijd een herinnering die je telkens weer terug kan halen. Of kies als thema een bepaalde kunstenaar en hang verschillende werken van deze kunstenaar op.

Lege lijsten als decoratie

Weet je niet zo goed wat je precies in je lijsten kunt hangen, maar wil je wel je kale muur decoreren? Dan zijn enkel de lijsten ook al genoeg. Een lijst zelf zegt namelijk al heel veel over jou en je persoonlijkheid. Je kunt dit doen met lijsten die allemaal hetzelfde zijn, lijsten in dezelfde tint, lijsten van hetzelfde materiaal of lijsten die een zelfde stijl hebben. Je kunt met een lijsten collage zo creatief zijn als je wilt. Het mooiste is wel om het een beetje speels op te hangen. Zorg dus voor lijsten met verschillende afmetingen en hang ze zowel horizontaal als verticaal op. Dit kun je doen met tussenruimtes, maar het is ook mogelijk om de lijsten van tevoren aan elkaar te plakken, zodat ze ook gedeeltelijk overlappen. Diepte creëren kan ook, door een lijst om een lijst te hangen!

Een combinatie maken

Wil je helemaal op een creatieve manier je muur vullen? Maak dan een combinatie van de bovengenoemde opties. Heb je wat fotolijstjes waarin dingen zitten die met elkaar te maken hebben? Hang deze dan bij elkaar en omlijst deze 3 foto’s meer met een andere lege lijst. Zo maak je groepjes van bij elkaar horende dingen, maar hou je het ook heel speels. Wil je helemaal iets op maat en speciaals? Ga dan naar een lijstenmakerij en laat de lijsten speciaal voor jouw project maken.