industriele_lampen

INDUSTRIELE WOONTREND CREËREN

Het is een van de populairste woontrends op dit moment: Industrieel wonen. Van industriële lampen tot betonnen muren en een minimalistische inrichting, het valt allemaal onder de trend van nu. Om een industriële woontrend in jouw woning te creëren hoef je natuurlijk niet gelijk te verhuizen en opzoek te gaan naar een loft of pakhuis zoals op vele inspiratie foto’s wordt nagebootst. Met slechts kleine aanpassingen en toevoegingen kan ook jij van je huidige paleisje een industrieel tintje geven. Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder voor de do-it-yourself tips.

Meubels

Zoals al eerder genoemd hoef je niet gelijk je interieur rigoureus te veranderen voor een industriële sfeer binnen je woning. Wel spelen de meubels een belangrijke rol voor het creëren van de juiste sfeer. Je kan hier denken aan een industriële lamp boven de eettafel of juist wat minder woonaccessoires. Een kleed doet het ook vaak goed in je woning en creëert, ondanks de strakke styling, toch nog wat warmte en een huiselijke sfeer. Wil je het wel wat groters aanpakken? Dan is een leren (beetje versleten) bank een goede toevoeging aan je woning voor de ultieme industriële sfeer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een chesterfield bank. Daarnaast oogt deze bank ook was klassieker, voor als je naar de industriële sfeer ook voor klassiek wilt gaan. Vergeet daarnaast niet de kleine woonaccessoires zoals bakjes van glas en staal of fotolijsten. Bij de industriële trend gaat het vooral om less is more.

Materialen

Naast dat de meubels een belangrijke rol spelen in de juiste sfeer binnen je woning, spelen ook de materialen van je interieur een belangrijke rol. Denk hierbij aan wat donkerdere tinten zoals grijs, donkergroen, antraciet, cognac bruin en zwart. Zeker in de slaapkamer staat dat heel mooi en natuurlijk moet je om goed te slapen een goed bed en matras kopen, maar de kamer moet ook rust uitstralen. Ook wit wordt veel gebruikt voor het neutraliserende effect. Daarnaast vormen materialen zoals beton, staal en koper de kern van je industriële look. Koper wordt steeds populairder en zien we steeds meer terug in verschillende vormen van accessoires. Denk aan spiegels met een koperen rand, lampen, fotolijsten en simpel weg ook het servies. Naast dat koper steeds populairder wordt is het ook ideaal om toch de juiste hoeveelheid warmte in je woning te geven. Beton wordt daarentegen vooral gebruik voor de vloer. Mocht je het groots willen aanpakken en de vloer onderhanden nemen dan is beton de oplossing. Dit geldt overigens ook voor de muren. Let hier wel goed op de kleur die je kiest. Je muren zijn namelijk de grootste oppervlaktes en met een donkere tint is het wel noodzakelijk om goed te kijken naar je verlichting en lichtplan voor de juiste hoeveelheid licht.