tips voor nieuw interieur

5 tips voor een nieuw interieur

Soms is het eens tijd voor iets nieuws. Je laat daardoor een frisse wind waaien door de woning. Figuurlijk natuurlijk. De woning ziet er weer helemaal top uit, terwijl het helemaal niet veel hoeft te kosten. We geven een paar tips voor een nieuw interieur!

1. Schuif met de inrichting
Probeer die bank eens om te ruilen met de televisie, of de eetkamertafel aan de andere kant van de ruimte te plaatsen. Het is misschien even zoeken naar een praktische indeling, maar vaak kunnen hier hele inspirerende dingen uit ontstaan. Geef het wel even tijd; vaak duurt het een paar dagen tot een paar weken voordat je echt gewend bent aan de nieuwe indeling. Mocht het daarna nog steeds vervelend zijn, dan schuif je alles gewoon weer terug. Kost niets!

2. Durf!
Durf eens gewaagd te doen. Een felle kleur, die bijzondere accessoire. Door te durven straalt de hele kamer durf uit. En dat wil je natuurlijk ook om de boel levendig te houden. Wees daarom niet bang, en probeer die felle kleur eens uit. Mocht het niet bevallen dan ga je er zeker niet dood aan en kun je het altijd weer een andere kleur schilderen. Je hebt het dan in ieder geval geprobeerd.
De echte durfal kan natuurlijk met de muren beginnen en die voorzien van een nieuw, fris tintje!

3. Probeer het gewoon
Je hebt vast wel idee├źn in je hoofd waarvan je denkt dat ze niet leuk zullen zijn en niemand ze mooi zal vinden. Trek je daar voor de verandering eens niets van aan en probeer het gewoon. Pas die hippe verandering toe en kijk eens hoe je het bevalt. Ook hiervoor geldt: je kunt het altijd weer terugdraaien; je leeft er geen dag minder door. Probeer te durven, probeer te doen. Doe vooral wat je zelf wil, het is toch jouw huis?!

4. Vraag advies
Er zijn in Nederland tal van interieurspecialisten. Ze hebben vaak een unieke kijk op de zaak waar je veel van kunt leren. Vaak is een advies helemaal niet zo duur; je kunt altijd nog bedenken of je het opvolgt.

5. Verander de keuken en badkamer
Tenslotte de duurste optie: laat van tijd tot tijd eens een nieuwe keuken of badkamer komen. Na een jaar of 15 tot 20 zijn ze echt op en is het tijd voor een nieuwe. De loodgieter helpt je hier graag bij en kan je adviseren omtrent de te nemen stappen.