tips voor nieuw interieur

Tips voor het inrichten van een nieuw huis

Een nieuw huis inrichten is vast uw dagelijkse bezigheid wanneer u net bent verhuisd. Een nieuw huis inrichten gaat voor elk persoon anders. Iedereen heeft een bepaalde smaak en zal deze natuurlijk ook gebruiken bij het inrichten van een nieuwe huis. U kiest uiteraard de kleur van de muren en de meubels op basis van u eigen smaak. Een nieuw huis inrichten brengt een aantal praktische zaken met zich mee. Uiteraard is een nieuw huis inrichten niet altijd even makkelijk. Hieronder leest u een aantal tips hiervoor. De tips hebben vooral betrekking op de woonkamer en keuken. Met deze tips komt u een eind op weg met het inrichten van uw nieuwe huis.

De woonkamer inrichten

Gaat u een nieuw huis inrichten, dan kan de inrichting van de woonkamer niet ontbreken.U kunt achter u bank een leuk laag kastje op tafeltje plaatsen, deze maakt de zithoek mooi af en dan ziet de achterkant van uw bank er gezelliger uit. Wanneer u van plan bent een televisie in de woonkamer te plaatsen dient u rekening te houden met de juiste afstand tot de tv. Heeft u een televisie van ongeveer 40-44 inch dan is het handig om een afstand van 3 of 4 meter te nemen. Is de tv groter dan kunt u de afstand vergroten tot 4,5 meter. Er zijn mensen die veel thuis werken. Volgens de CBS cijfers wordt er steeds meer thuis gewerkt.  Mensen die veel thuis werken en geen ruimte hebben voor een aparte werkkamer, kunnen een werkplek maken in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een wandkast of een mooie computerkast. Maar het is niet de bedoeling dat de hele ruimte vol gaat staan. Veel leegte geeft juist een luxe sfeer aan.

De keuken inrichten

Voor uw nieuwe woning kunt u zowel kiezen voor een open of een dichte keuken. Een open keuken geeft een ruimtelijk effect en is gezellig. Aan de andere kant houden mensen er niet zo van om aangekeken te worden tijdens het koken en de geur verspreid zich makkelijker door het hele huis. Het is belangrijk dat uw keuken ruim genoeg is, zodat u voldoende beweegruimte heeft. Daarnaast is het mooi om de spoelbak bij het raam te plaatsen. Dit geeft extra licht in het daglicht en u kunt tijdens de afwas naar buiten kijken. Hou er wel rekening mee waar de leidingen lopen in uw keuken. Mocht het niet goed uitkomen dan kun je het beste hulp inschakelen van een loodgieter om aanpassen te doen aan uw leidingen. Een eetbar is ook erg leuk in een open keuken, deze spreid de keuken met het woongedeelte. Gaat u toch liever voor een dichte keuken, dan is het leuk om een doorgeefluik te maken! Ook is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben tussen de eettafel en de muur. Houdt hiervoor ongeveer 100 cm ruimte vrij voor de stoelen, om zo makkelijk naar achter te kunnen schuiven. Heeft u kleine kinderen, dan kunt u bij de keuken een speelplek creëren om ze tijdens het koken ook in zicht te hebben.

Kortom, een nieuwe woning inrichten is erg leuk. U begint helemaal vanaf het begin en bent vrij in uw keuzes. Deze tips kunnen u misschien helpen bij het inrichten van uw nieuwe huis. Richt uw woonkamer en keuken zo in, dat u zich fijn en prettig voelt in uw eigen huis.