Rotan

Soorten Rietmeubels

MANOU

Manou is een rotansoort met één van de beste kwaliteiten op het gebied van buigzaamheid, flexibiliteit, duurzaamheid.

Manou is in elk interieur inpasbaar en door de natuurlijke uitstraling en de keuzes van stoffen en beitskleuren is het een tijdloos meubel.

Er zijn veel verschillende soorten rotan, waarvan er een groot aantal niet geschikt is om meubels van te maken.

Door onze vele ervaringen met rotan zijn wij in staat u eerlijk te adviseren en te informeren over de eigenschappen van de producten. Wij verkopen alleen kwaliteit manou en onze collectie is zeer uitgebreid.

ROTAN

Rotan is de verzamelnaam van alle soorten materialen die er zijn op het gebied van deze meubelen zoals onder meer pitriet en manou. Rotan is een sterk en buigzaam product.

De eigenschappen maken dat het uitermate geschikt is om er moderne of romantische interieurproducten van te maken. Het karakter en de structuur van het natuurlijke materiaal lenen zich bij uitstek voor een ontwerp in ieder gewenste vormgeving, passend in het hedendaags woonbeeld.

Hoogwaardige kwaliteit manou en pitriet in eigentijdse vormgeving wordt de laatste jaren steeds meer toegepast, mede doordat het zich perfect laat combineren met andere natuurlijke interieurproducten en stoffen.

De verschillende soorten rotan hebben ook veel kwatiteitsverschillen. Er zijn soorten met harde of zachte stengels en sommige soorten zijn poreuzer dan andere.

Al deze eigenschappen zijn bepalend voor het doel waarvoor de rotan gebruikt gaat worden. Harde stengels worden alleen voor verbindingsstukken gebruikt terwijl de zachte stengels gebruikt worden om bochten te maken in bijvoorbeeld rug of armleuningen.

Zeer poreuze soorten – ze zijn ook veel goedkoper – mogen nooit gebruikt worden voor de vervaardiging van meubels, omdat ze gemakkelijk uitdrogen en breken.

Helaas gebeurt dit nog al te vaak door bedrijven die hele goedkope producten op de markt willen brengen. Lang niet alle soorten rotan zijn dus geschikt om er meubels van te maken.