Oude meubels verkopen

Oude meubels verkopen

Pimpen is geen optie: je wilt oude meubels verkopen. Waar kies je voor? Een online marktplaats, de kringloopwinkel of de rommelmarkt?

Oude meubels verkopen

De online marktplaats, de kringloopwinkel of de rommelmarkt?

Als je toe bent aan een nieuw interieur, dan moet je natuurlijk wel van je oude meubels af. Maar waar laat je die? Ze bij het grof vuil zetten is vaak zonde. Bovendien is het leuk als je nog wat geld overhoudt aan je oude meubels door er iemand anders blij mee te maken. We bespreken hier een aantal mogelijkheden om een nieuw thuis te vinden voor je oude meubels: de online marktplaats, de kringloopwinkel en de rommelmarkt.

Oude meubels verkopen: Online marktplaats

Een plek waar tegenwoordig veel mensen hun oude meubels te koop aanbieden, is de online marktplaats. Verkopen via een online marktplaats is gemakkelijk, goedkoop en kost weinig tijd. Een nadeel is dat je misschien niet meteen je oude meubels kwijt raakt en dat je ze dus wel tijdelijk nog thuis of in de opslag hebt staan.
Wil je je oude meubels verkopen op een online marktplaats, dan kun je meteen kijken of je nog andere dingen in huis hebt waar je van af wilt. Tweedehands kleding, accesssoires, apparatuur: Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een koper voor te vinden. Bovendien kun je zo ook nog een extra zakcentje verdienen dat je weer in je nieuwe interieur kunt steken.

Oude meubels verkopen: Kringloopwinkel

Een andere makkelijke manier om van je oude meubels af te komen, is de kringloopwinkel. Er zijn verschillende van dit soort winkels te vinden. Sommige werken zelfstandig en andere zamelen door het verkopen van tweedehands spullen geld in voor een goed doel. De kringloopwinkel is ideaal als je snel van je oude meubels af wilt. Wel zul je ze er vaak zelf naartoe moeten brengen, hoewel de kringloopwinkel in sommige gevallen ook wel spullen bij je thuis komt ophalen. Je kunt daarover het beste eerst even informeren.
Niet iedere kringloopwinkel is bereid te betalen voor oude meubels. Ook daar zul je eerst even naar moeten informeren.

Oude meubels verkopen: Rommelmarkt

De online marktplaats en de kringloopwinkel zijn dus gemakkelijke manieren om snel van je oude meubels af te komen. Maar, misschien is het juist leuk om eens een kraam te huren op een rommelmarkt. Op deze manier kun je van het verkopen van je oude meubels meteen een gezellige dag maken. Ook andere gebruikte spulletjes waar je van af wilt, kun je op de rommelmarkt verkopen. De rommelmarkt is niet de snelste of makkelijkste mogelijkheid, maar is wél zo leuk. Bovendien kun je voor je oude meubels op zo’n rommelmarkt vaak nog best een aardige prijs krijgen.