industriele_lampen

Het vinden van de juiste kantoormeubelen

Het kiezen van de juiste kantoormeubelen bij Inside Office is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste type van kantoor. Het draagt niet alleen bij tot het welzijn van de werknemers maar heeft ook een positieve invloed op de productiviteit. Vooraleer je naar de dichtstbijzijnde meubelwinkel trekt zijn er toch een aantal zaken die je rustig in overweging moet nemen.

Hoeveel kan ik uitgeven?

Vooral bij startende ondernemers is dit een moeilijk onderdeel. Elk cent die je besteedt, is een investering. Je moet laten zien dat je wijselijk met het aan jou toevertrouwde geld omspringt. Dus zul jij je eerst moeten afvragen hoeveel kantoormeubelen er nodig zijn. Het op voorhand bepalen van jouw budget zal helpen het aantal stuks te beperken zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Wat zijn de behoeften?

Jouw medewerkers zullen het grootste deel van de dag neerzitten. Een comfortabele stoel en een bureau zijn dus een must. Tegenwoordig zijn ergonomische stoelen en bureaus een trend omdat studies bewijzen dat ze de gezondheid ondersteunen. Er is momenteel een overvloed van deze producten op de markt zodanig dat je ze kan kopen tegen een betaalbare prijs. Afgezien van de stoelen en de tafels kun je ook meubels kopen die wat stijl geven aan jouw kantoor en een sfeer ontwikkelen waarin werknemers gemakkelijk kunnen samenwerken en communiceren. Je kunt ook gaan voor een strakke indeling zodat de werknemers niet kunnen afgeleid worden, maar hou bij het maken van jouw plannen rekening met de gedachte dat jouw keuze van het meubilair voor een gunstige werkomgeving moet
zorgen.

Flexibel en functioneel

Een volgende overweging die je moet maken is dat het meubilair flexibel en functioneel moet zijn. Is er op het bureau plaats om dossiers te leggen, kan de werknemer zijn of haar benen voldoende strekken? Kortom is het comfortabel voor jouw medewerkers? Meubels met meerdere functies zijn altijd een betere keuze. Wanneer je een bureau kan omtoveren in een vergadertafel, zonder extra kosten, sla je twee vliegen in één klap.

Grootte

Het gezond verstand zegt dat het formaat van jouw kantoormeubelen evenredig moet zijn met de kantoorruimte. In een te krappe ruimte zullen jouw medewerkers niet in staat zijn om vrij te beweging. De basis is dat jij je kantoor voorziet van het juiste meubilair zonder dat de werknemers aan comfort moeten inboeten. Dus best eerst alles eens opmeten want, meten is weten.

Esthetische waarde

Het kantoormeubilair moet ook de identiteit en de cultuur van jouw bedrijf weerspiegelen. Koop meubels die een bijdrage kunnen leveren aan de schoonheid van uw kantoor met een goed officedesign die de stemming verbetert, de stress verlicht en de productiviteit verhoogt. Met een beetje achtergrondinformatie over het effect van kleuren kan het kantoor een energieke, creatieve of een rustige sfeer uitstralen. Wil je bijvoorbeeld wijsheid uitstralen gebruik dan blauw. Gebruik zeker geen “botsende” kleuren die de identiteit van jouw bedrijf verstoren of jouw werknemers hoofdpijn bezorgen.

Hygiëne

Vergeet niet om, na de aanschaf, het kantoormeubilair grondig te laten onderhouden. Netheid is iets wat je niet over het hoofd mag zien. Het moet niet alleen hygiënisch proper zijn, het wordt best ook regelmatig wat opgeruimd. Rommel op je bureau betekent meestal ook rommel in je hoofd. Clean meubilair draagt bij aan een schoner, gezonder kantoor.