Duurzaamheid zet door als trend in de huizenmarkt

Binnen de huizenmarkt wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp en wordt het zelfs gebruikt om huizen sneller te verkopen. Woningen die zijn voorzien van zonnepanelen en een goede isolatie voorkopen tot wel 70% sneller dan woningen zonder. Heeft u een oude woning en heeft u in de toekomst plannen om te verhuizen dan is het slim om de mogelijkheden te bekijken om de woning duurzamer te maken en tegelijkertijd in waarde te laten stijgen.

Een rendabele investering

Veruit de meest voorkomende investering op het gebied van duurzaamheid is het laten plaatsen van zonnepanelen. Afhankelijk van de ligging en uw type woning kan dit tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening. Omdat zonnepanelen ruim 20 tot 25 jaar mee gaan verdienen zij zich op termijn zelf terug waardoor zij ook meer waarde toevoegen aan een woning. Gaat u zelf verhuizen dan is dit voor uw nieuwe woning mogelijk ook een uitkomst om zo in de toekomst altijd een lage energierekening te hebben. Een andere milieuvriendelijke optie om te besparen op de kosten is het aanbrengen van dakisolatie of spouwmuurisolatie. Woningen die slecht geïsoleerd zijn verliezen namelijk veel warmte waardoor er veel stookkosten gemaakt moeten worden in de winterperiode. Het aanbrengen van isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde is een permanente oplossing voor het verlagen van de energierekening en is dus ook van meerwaarde voor uw woning.

Extra aandachtspunt

Koopt u een oud huis laat dan het huis goed inspecteren door de bouwinspectie en laat de leidingen eventueel nakijken door een ontstoppingsbedrijf. Een oude riolering kan namelijk voor veel problemen zorgen.

Uw huis verkoopt zichzelf bijna!

Wanneer uw woning duurzaam is zult u merken dat de huizenmarkt hier positief op zal reageren in de vorm van veel potentiële kopers en een flinke meerwaarde. U zult binnen no time een verhuisbedrijf nodig hebben omdat uw woning snel verkocht zal zijn.

Gastblog door Linda van Beek van verhuisbedrijf vinden en ontstoppingsbedrijf direct.