De binnendeuren van een woning

De binnendeuren van een woning

Bij de inrichting van je huis is het van groot belang wat voor binnendeuren je zou willen plaatsen. Zij bepalen voor een groot deel de sfeer in je huis. Je moet dus, wanneer je de binnendeuren wilt gaan aanschaffen, goed moeten gaan bekijken wat voor soort deur je zou willen hebben. Er zijn in principe twee soorten deuren die veel verschillende uitstralingen kunnen hebben.

Soorten deuren

Je hebt twee verschillende soorten namelijk een stompe deur en een opdek deur. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn waarin hij wordt geplaatst. Hierdoor zal je altijd de naad van de deur zien met het kozijn. Je hebt echter ook een opdekdeur. Deze deur valt over het kozijn waardoor je dus geen naad met het kozijn ziet. Ze werken het geheel mooier af. Voor het plaatsen van een stompe deur heb je zeker een vakman nodig.

Inrichting van je huis

Een binnendeur is medebepalend voor de inrichting van je huis. De stijl wordt voor een belangrijk deel medebepaald door de deuren die gebruikt worden. Je kan voor een moderne inrichting een vlakke deur nemen die wit glanzend zou kunnen zijn. Je kan ook een witte deur nemen met een bewerking erop of erin. Het is ook mogelijk om een deur te nemen met glas. Dat kan een hele glazen deur zijn maar ook een met kleine raampjes is een mogelijkheid. Wanneer je er een neemt met meerdere kleine raampjes moet je er wel op letten dat het geheel uitkomt bij de andere meubels die je in huis gebruikt. Wanneer je meer gaat voor een klassieke inrichting kunnen de deuren van lichteiken zijn. Ook hierbij kunnen dergelijke deuren voorzien zijn van een bepaalde bewerking of een vlakke deur. Bij een klassieke uitstraling van je huis zal ook een deur met kleine raampjes zeer geschikt zijn.

Handgrepen en scharnieren

Wanneer je een witte deur hebt kan je er moeilijk een handgreep op plaatsen van lichteiken. Dat zou behoorlijk met elkaar vloeken. Je kan dan beter een handgreep nemen van wit kunststof of wit keramisch maar dan wel strak. Dat geldt ook voor de scharnieren die je gebruikt. Je moet ervoor zorgen dat alles op elkaar is afgestemd. Je moet niet zomaar onbezonnen te werkt gaan.

Kom je er zelf niet helemaal uit aarzel dan niet om inlichtingen te vragen bij een binnenshuis architect. Hij/zij zal u met raad en daad kunnen bijstaan om tot een goede keuze te komen. Je kan natuurlijk zeggen dat het geld kost, maar je kunt daarvoor beter betalen dan er later achter komen dat je je inrichting niet goed hebt aangepakt. Dan zou je daar altijd spijt van kunnen hebben. Denk dus altijd wel goed na wat je wilt doen. Indien je vanaf het begin een binnenhuisarchitect inschakelt en je legt je wensen voor, dan kan men de juiste inrichting voor je maken. Men zal het vooraf met je bespreken en indien gewenst nog aanpassingen aanbrengen. Dus een binnenhuisarchitect kan dus zeer belangrijk zijn als je zelf niet precies weet wat nu wel en wat niet bij elkaar past.

Foto: Hernan PiƱera.