Dekbed

3 nuttige tips bij het inrichten van een sfeervolle slaapkamer!

De slaapkamer is de plek waar je heerlijk tot rust kunt komen. Waar je helemaal jezelf kunt zijn en de drukte van de alledaagse dag van je af kan schudden. Een oase van rust. Tenminste, dat is de bedoeling. In veel woningen wordt er echter nog (te) weinig aandacht aan het interieur in de slaapkamer besteed. Dit terwijl dit de ruimte is waar je maar liefst een derde van je dag doorbrengt. Daarom is het juist zo belangrijk dat je hier zowel met gesloten als open ogen van een heerlijke sfeer kunt genieten. Maar hoe richt je een sfeervolle slaapkamer in? Waar moet je aan denken? Wij geven 3 praktische tips!

1.      Gebruik lichte en rustgevende kleuren

Waar je in de rest van de woning flink kunt uitpakken met je kleurkeuzes, adviseren wij om de slaapkamer zo licht en rustgevend mogelijk te houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kleuren van jouw nieuwe bed van Weidswonenenslapen door te voeren of simpelweg voor een contrasterende (rustige) kleur te kiezen. Probeer wel de eenheid te bewaren. Juist in de slaapkamer is het immers van essentieel belang dat de ruimte een oase van rust blijft. Door teveel drukke patronen of felle kleuren te gebruiken, kan je je eigen nachtrust enorm verstoren.

Wil je liever niet alleen neutrale kleuren in de slaapkamer gebruiken? Kies dan voor pasteltinten op de muren of maak het geheel af met een aantal kleurrijke accessoires. Je kunt er ook voor kiezen om enkele natuurlijke materialen in de slaapkamer te verwerken. Met een rotan wasmand of een mooie houten stoel in de hoek geef jij jouw slaapkamer direct een stuk meer flair. En hier hoef je geen eens een opvallende kleur op de muren voor te gebruiken.

2.      Kies voor een trendy vloerkleed

Heb jij er ook altijd zo’n hekel aan om op koude winterochtenden je bed uit te stappen? Zodra je voeten de koude vloer raken, heb jij direct zin om weer terug onder je dekbedden 4 seizoenen van Weidswonenenslapen te kruipen. Niet echt een fijn begin van de dag. Leg daarom een zacht en trendy vloerkleed in de slaapkamer. Dit is niet alleen een echte sfeermaker, maar is ook nog eens super fijn en warm voor je voeten. Zo kun je je dag een stuk relaxter beginnen.

Vloerkleden zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan je deze geheel op je slaapkamerinterieur afstemmen. Zo beschik je over de ultieme eyecatcher in de slaapkamer. Bovendien verbetert een vloerkleed ook nog eens de akoestiek in de ruimte. Houd er wel rekening mee dat een hoogpolig vloerkleed moeilijk stofvrij te houden is. Wanneer je een allergie voor huisstofmijt hebt kan een laagpolig vloerkleed daarom een betere keuze zijn. Hiermee weet je zeker dat je van extra comfort, sfeer én een goede gezondheid kan profiteren!

3.      Een mooi dekbedovertrek

Denk niet te licht over het effect van kleine decoraties in de slaapkamer. Hoewel deze ruimte voornamelijk gebruikt wordt om in te slapen, mag een beetje sfeer uiteraard niet ontbreken. Investeer daarom gerust in een paar extra sierkussentjes of een mooie schommelstoel in de hoek van de kamer. Denk tevens na over het beddengoed. Wissel je oude dekbedovertrekken eens af voor een nieuw en trendy exemplaar. Een dekbedovertrek die niet alleen super goed past bij het huidige interieur, maar ook nog eens enorm veel extra sfeer geeft. Zo is het een waar feestje als je je zomerdekbedden en bijbehorende overtrekken tevoorschijn tovert!